Внимание! – Мозъчните Сътресения не са безобидни

Често при липса на открити рани пренебрегваме мозъчните сътресения, а нерядко след преживяване на закрити черепно мозъчни травми /удар по главата със или без загуба на съзнание / започват различни оплаквания:
нарушава се комфорта на съня, наблюдава се промяна в настроението, главоболие, нарушена работоспособност, изтръпване на крайниците, гадене и повръщане, дори припадъци.

Всичко това са прояви на нарушена дейност на централната нервна система – функционални или органични. Задължително е до 20 дни след подобни, макар и леки травми да се направи специализирано изследване на функцията на мозъка ЕЕГ и Мозъчна картография. Дори в момента детето да няма никакви оплаквания, усложненията нерядко остават скрити и без своевременно лечение могат да се проявят след години.

Задължително е 10-20 дни след травмата режим на покой, без резки движения, физически и психически натоварвания. Прием на повече сладки течности /нектари, компоти и др./ Приемът на строго определени медикаменти назначени от невролог-специалист в първите дни може да Ви спести редица неприятности в бъдеще.

За да помогнат ефективно в решаването на тези изключително трудни за болния проблеми специалистите от Международен Център “МЕТОДА ТОМАТИС”са разработили специална програма, включваща ТОМАТИС-терапия и БАК.

One thought on “Внимание! – Мозъчните Сътресения не са безобидни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *